Esther van Duinen
Voorzitter
Ik ben Esther van Duinen en ik werk sinds mei 2017 als fertiliteitsarts in het Sint Antonius Ziekenhuis. Daarvoor heb ik 1,5 jaar als arts-assistent op de afdeling gynaecologie en verloskunde gewerkt, na het afronden van mijn studie geneeskunde aan de universiteit van Groningen. Al tijdens mijn studie werd mijn interesse gewekt in het begeleiden en helpen van (zwangere) vrouwen. Ik vind het leuk om van A tot Z patiënten te kunnen volgen en afwisseling te hebben tussen het uitvoeren van handelingen en intensiever patiëntencontact. Daarnaast vind ik het uitdagend en belangrijk om patiënten, die zich vaak heel kwetsbaar moeten opstellen, goed te kunnen begeleiden. Dit allen heb ik ook gevonden in het vak als fertiliteitsarts wat ik nog steeds dagelijks met veel plezier beoefen.
Mylinh Sival
Penningmeester
Ik ben My-Linh Sluiter-Sival en sinds 2012 werkzaam als fertiliteitsarts in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Hiervoor was ik werkzaam als fertiliteitsarts in Venlo en daarvoor als arts-assistent chirurgie in Den Bosch.
Ik had vroeger nooit gedacht dat ik in dit vakgebied terecht zou komen, maar toen ik besloten had dat de chirurgie het niet zou worden, had ik gekeken naar vakgebieden waar ik actief bezig kon zijn en regelmatig direct patientencontact kon hebben.
Zo kwam ik bij de voortplantingsgeneeskunde terecht en heb daar ook mijn passie gevonden. De variatie in bezigheden (zelf intakes, gesprekken, behandelingen en onderzoeken uitvoeren) en het intensieve maar leuke patientencontact hebben mij over de streep getrokken. Ik vind het een mooi vak om deel te kunnen zijn in zo'n belangrijk onderdeel in iemands leven. De variatie in patiënten maken het werk iedere dag ook weer anders, en als patiënten dan speciaal terugkomen om hun nieuwste aanwinst te laten zien, maken het allemaal de moeite waard.
Omdat ik het vak zo mooi vind, vind ik het daarom ook belangrijk om mee te helpen binnen de VVF en heb me aangemeld als bestuurslid.
Ik hoop hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan hetgene wat wij doen als arts.
Carlijn Zietse
Secretaris
Ik ben Carlijn Zietse en sinds 2017 werkzaam als fertiliteitsarts in het Amsterdam UMC. Tijdens mijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam is mijn interesse in de voortplantingsgeneeskunde ontstaan. Nadat ik werkervaring heb opgedaan in de chirurgie en urologie ben ik aan de slag gegaan als fertiliteitsarts.
Het intensief contact met patiënten en de combinatie van diagnostiek en behandeling maken het een geweldig vakgebied. Het begeleiden van koppels in een intensief en emotionele behandeling blijft voor mij een uitdaging.
Als bestuurslid wil ik mij inzetten voor het verbeteren van de positie van de fertiliteitsarts en de verdere professionalisering van ons vakgebied.
Vacant
Algemeen bestuurslid
Meer informatie volgt spoedig.
Vacant
Algemeen bestuurslid
Meer informatie volgt spoedig.
Dr. Sylwia Kuc
Algemeen bestuurslid
Ik ben Sylwia Kuc en in oktober 2016 ben ik gestart als fertiliteitsarts in het Antonius Ziekenhuis.
Sinds ik mij kan herinneren ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in de problematiek rondom zwanger zijn en worden. Tijdens mijn biologiestudie in Polen, heb ik een bacheloropleiding gevolgd om mij te verdiepen in de embryologie (vroege ontwikkeling van de mens). In 2002 ben ik verhuisd naar Nederland en hier heb ik mijn biologie master in ontwikkelingsgenetica afgerond. Ik miste echter steeds patiëntencontact, waardoor ik in 2004 besloot om de studie geneeskunde te starten. Daar groeide mijn liefde voor de problematiek rondom de zwangerschap langzaam verder. Na het afronden van mijn promotieonderzoek naar de vroege opsporing van zwangerschapsvergiftiging, heb ik 4 jaar als arts-assistent verloskunde en gynaecologie gewerkt, teneinde mijn kennis te verruimen en patiëntencontact te vergroten. In mijn huidige functie als fertiliteitsarts, kan ik alles wat ik geleerd heb in de praktijk, toepassen. Ondersteund door mijn kennis en met behulp van mijn enthousiasme voor persoonlijk contact, wil ik koppels heel graag helpen bij een onvervulde kinderwens.
Door intensief contact, hoop ik patiënten beter te leren kennen en daardoor individueel te kunnen begeleiden/steunen in deze moeilijke en zeer emotionele periode. Aandachtsgebieden:
- kunstmatige voortplantingstechnologieën (zoals IUI, IVF en ICSI)
- zwangerschapswens en gezondheidsproblemen ouders
- vroege zwangerschapsproblematiek
- wetenschap
Talen: Nederlands, Engels, Frans, Pools
Meer Informatie
Vereniging van Fertiliteitsartsen
De fertiliteitsartsen in Nederland spelen anno 2019 een grote rol in het traject van diagnostiek en behandeling van onvervulde kinderwens, verminderde vruchtbaarheid en vruchtbaarheidsbehoud. Op deze website is informatie te vinden voor u als patiënt, professional en directe collega.